A1 Grand Prix

A1GP failliet: "We konden onze leveranciers niet betalen"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 28 juni 2009 22:01

LONDEN - De A1GP World Cup of Motorsport staat op de rand van de afgrond. Het Britse Telegraph meldt dat het organisatorische gedeelte dat gevestigd is in Silverstone en Londen niet meer aan haar verplichtingen kon voldoen. "Zoals veel bedrijven hebben wij het moeilijk in het huidige economische klimaat; we hadden cashflow-problemen en we konden onze verplichtingen aan leveranciers niet meer voldoen", aldus een bron binnen A1GP.

Ierland veroverde afgelopen seizoen de titel

De Britse tak in Londen biedt op dit moment veertig mensen werk en regelde de dagelijkse zaken binnen de raceklasse. De bron meldde dat er hoop is dat de medewerkers verplaatst worden naar een ander gedeelte van de organisatie, maar of dit gebeurt en hoe dit moet plaatsvinden is vooralsnog onbekend.

Hoewel het nooit eerder openlijk is bevestigd, zijn de financiële problemen in de A1GP waarschijnlijk niet nieuw. In 2006 vertrok initiatiefnemer Sheikh Hasher Al Maktoum vanwege een nieuw financiële structuur. Verder waren er dit seizoen onder andere problemen met de logistiek. Bolides werden laat of zelfs te laat vervoerd naar een volgende racelocatie. Naar verluidt lag hier ook een financiële reden aan ten grondslag.

In mei tekende TT Circuit Assen met de A1GP-organisatie een contract om voor de komende vijf jaar als gastheer op te treden voor een jaarlijkse evenement in Nederland.

Meer duidelijkheid volgt naar verwachting de komende dagen. Houd RaceXpress.com in de gaten.

MEER NIEUWS

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS