Formule 1 • MOTO GP

Valentino Rossi reed bijna Formule 1, zelfs Michael Schumacher was bedroefd dat hij het niet deed

Uitgegeven door Peter Vader • 31 december 2023 11:07

Valentino Rossi is tegenwoordig een vast onderdeel van de GT-racescene, met als doel om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans van 2024. Vóór deze overstap had hij een lange carrière in de MotoGP-carrière, maar had hij zich ook met autoracen beziggehouden. Rossi voltooide tussen 2004 en 2008 verschillende Ferrari-tests en maakte zo veel indruk dat zelfs de legendarische Ferrari-rijder en zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher, bedroefd was dat Rossi niet de keuze had gemaakt om te gaan deelnemen in de Formule 1. Rossi heeft nu echter onthuld dat na het testen van de Ferrari in 2004 de kans zich voordeed om zich aan te sluiten bij de F1-grid met het iconische achterhoede-team Minardi, met de bedoeling door te groeien naar Ferrari.

Valentino_Rossi__Ferrari
Valentino Rossi in de Ferrari cockpit

Maar Rossi besloot te leven met de ‘nieuwsgierigheid’ naar wat had kunnen gebeuren en wees de kans af. “Het was waar dat Stefano Domenicali mij in 2004, toen ik met Yamaha won, me belde en zei: ‘Ik moet jou de auto laten testen’”, zei Rossi in de podcast van Gianluca Gazzoli. “We gingen naar Fiorano om de auto te testen. Ik was behoorlijk snel en reed onder de minuut: 59'1. Ik herinner me dat de monteurs gokten op de vraag of ik boven of onder de minuut zou rijden en uiteindelijk won ik. Na die tests ging ik naar Mugello. Ik heb ook een echte test gedaan in Valencia. En daar moest ik kiezen. Als ik ja had gezegd, had ik met Minardi, het B-team, gereden. En als ik dan snel genoeg was gegaan, zou het doel en de route zijn geweest om met Ferrari te racen. Ik was nog 27 jaar oud en had geen zin om deze sprong te maken, omdat ik wist dat ik nog een paar titels kon winnen en voldoening kon halen uit het motorrijden”, zei de oud MotoGP-kampioen in een bericht van Planetf1. 2005 was Minardi's laatste seizoen op de F1-grid, het team werd voor het volgende seizoen omgedoopt tot Toro Rosso nadat het was verkocht aan Red Bull. En Valentino Rossi verscheen vervolgens nooit aan de start van een Formule 1-race.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS