DTM

Topcoureurs, topmerken en een bijzonder jubileum: de DTM gaat in volle vaart zijn veertigste seizoen in

Uitgegeven door Peter Vader • 11 april 2024 14:01

Topcoureurs, topmerken en een bijzondere verjaardag: nu het 40-jarig jubileumseizoen nadert, is de DTM even sterk, gevarieerd en onvoorspelbaar als altijd. Twintig coureurs en elf teams openen van 26 tot en met 28 april het jubileumseizoen in de Motorsport Arena Oschersleben. Meer dan de helft van het deelnemersveld heeft al overwinningen of podiumplaatsen behaald in de DTM, dus spannende actie is gegarandeerd. Tijdens het openingsevenement in de regio Magdeburger Börde (D) en tijdens de zeven andere raceweekends, kunnen toeschouwers en fans uitkijken naar het spektakel van GT3-auto's met meer dan 550 pk van de zeven premiumfabrikanten: Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche.

DTM seizoensopening 2024 Hockenheimring grid foto

Spannend en actievol
“In het 40e jaar van de DTM kijken we opnieuw uit naar een spannend en actievol seizoen. We hebben de ideale basis, met een deelnemersveld van wereldklasse, zeven gerenommeerde fabrikanten, de grootste merkdiversiteit in 25 jaar, topteams en sterke partners. De vorig jaar doorgevoerde innovaties hebben een positief effect gehad en zullen zeker van kracht blijven. Duurzaamheid in de autosport blijft een onderwerp dat bovenaan de DTM-agenda staat en in 2024 gaan we weer gebruik maken van de milieuvriendelijke brandstof van Shell, die voor 50 procent uit hernieuwbare componenten bestaat. We zullen blijven samenwerken met BWT om het “Bottle Free Zone”-initiatief te runnen en plastic afval te voorkomen. De DTM zal ook minstens twee keer gastheer zijn van de volledig elektrische NXT Gen Cup”, legt ADAC Sport President Dr. Gerd Ennser uit.

DTM seizoensopening 2024 Hockenheimring groepsfoto

Sterk deelnemersveld met vier DTM-kampioenen
De kalender bevat acht data met in totaal 16 races. De raceweekends worden zes keer in Duitsland georganiseerd, waarvan één in Nederland en één in Oostenrijk. Titelverdediger Thomas Preining (A) van het Manthey EMA-team zal waarschijnlijk degene zijn op wie vanaf het begin de jacht wordt geopend, en hij zal het moeten opnemen tegen een groot aantal rivalen in het uitgebalanceerde startveld. Daartoe behoren Mirko Bortolotti (I), nummer twee in het kampioenschap, in de Lamborghini Huracán GT3 Evo2, naast het trio kampioenen van Schubert Motorsport: René Rast (Bregenz), Sheldon van der Linde (ZA) en Marco Wittmann (Fürth) met in totaal zes gewonnen DTM-titels. Ook Ricardo Feller (CH), die in het seizoen 2023 derde werd, en Kelvin van der Linde (ZA) van Abt Sportsline zullen zich waarschijnlijk mengen in de strijd om de titel. Lucas Auer (A) en Maro Engel (Monaco) willen graag de DTM-titel naar Affalterbach brengen om 130 jaar autoracegeschiedenis bij Mercedes-AMG te vieren.

Debuut van Dörr Motorsport
Dörr Motorsport zal ook een langverwacht DTM-debuut maken. Het team uit Frankfurt gaat racen met twee McLaren 720S GT3 Evo, met in de cockpit van de Britse auto's de DTM-nieuwkomer Ben Dörr (Butzbach) en de Oostenrijker Clemens Schmid. Ook het team van Paul Motorsport verschijnt voor het eerst in de DTM. Een coureur met ervaring in het winnen van races, zal aan het stuur van de Lamborghini Huracán GT3 Evo2 zitten, want Maximilian Paul (Dresden) behaalde vorig jaar een indrukwekkende overwinning in de regen op de Nürburgring.

DTM seizoensopening 2024 Hockenheimring actie 1

ProSieben zendt alle 16 races live uit
ProSieben blijft voor het jubileumseizoen de exclusieve tv-partner van de DTM en zendt alle 16 races van het seizoen live uit op gratis tv. De programmering op zaterdag en zondag begint om 13:00 uur, 30 minuten voor de start van elke race. Presentatoren Andrea Kaiser en Matthias Killing worden vergezeld door commentator Eddie Mielke om kijkers door de gebeurtenissen te leiden terwijl ze zich afspelen. Een livestream van de races en de kwalificatiesessies zal beschikbaar zijn om te bekijken op run.de en op het @DTM YouTube-kanaal. De DTM wordt wereldwijd live of opnieuw uitgezonden naar meer dan 150 landen.

Een nieuwe toevoeging voor dit seizoen: de DTM-app
Fans van alle raceweekends zullen de nieuwe DTM-app niet willen missen, die aan het einde van de maand april, op tijd voor de start van het seizoen, gratis beschikbaar zal zijn. Het bevat alle belangrijke informatie voor het raceweekend, zoals schema's, live timing en al het nieuws over de serie. Het bevat ook gedetailleerde afbeeldingen van het evenemententerrein, waardoor bezoekers een overzicht krijgen van hoe ze toegang kunnen krijgen tot de verschillende attracties in de DTM Fan Zone, de BWT-waterstations, de DEKRA Fan Tower of de verschillende stands. Fans kunnen de DTM live meemaken tegen gezinsvriendelijke prijzen vanaf 39 euro, terwijl kinderen en jonge volwassenen onder de 16 jaar gratis toegang hebben.

DTM seizoensopening 2024 Hockenheimring actie 2

Ondersteunend programma met negen verschillende raceseries
Tickets zijn al verkrijgbaar op dtm.com vanaf 39 Euro. Kinderen en jongvolwassenen onder de 16 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. ADAC-leden genieten een korting van tien procent op de voorverkoop. Er zal ook een geweldig ondersteunend programma zijn waar bezoekers van de DTM-evenementen van kunnen genieten. De permanente ondersteunende raceseries zijn de ADAC GT Masters, de ADAC GT4 Duitsland, de Prototype Cup Duitsland, de Porsche Sixt Carrera Cup Duitsland en de BMW M2 Cup. Individuele evenementen omvatten ook races in de DTM Classic, de NXT Gen Cup, de Formula Regional en de Porsche Carrera Cup Benelux.

40-jarig jubileum viering op Norisring
Het grote DTM-verjaardagsfeest vindt plaats op de Norisring. Op het enige stratencircuit van Duitsland wordt van 5 tot en met 7 juli het 40-jarig jubileum gevierd. Het programma voor het evenement in de straten van Neurenberg omvat meerdere hoogtepunten zoals twee races in de DTM Classic, die de lange geschiedenis van de raceserie laat zien met auto's en racehelden uit vier decennia van de DTM. Kortom, het wordt seizoen 2024 wordt weer een boeiend racejaar voor de DTM waarin zij haar 40-jarig jubileum viert!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS