Formule 1

Prioriteit is nu het ontsluiten van het potentieel van de W15 door Mercedes; ligt het succes om de hoek?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 maart 2024 20:01

Daarbij komt nog de dubbele opgave van George Russell en Lewis Hamilton in de GP van Australië, was het weer hoog tijd voor een kritische analyse. Met het slecht presteren in 2024 vormde Melbourne een absoluut dieptepunt voor Mercedes, dat zich momenteel in een zeer ongemakkelijke situatie bevindt. Mercedes teambaas Toto Wolff na afloop van het debacle in de GP van Melbourne: “Wat er is gebeurd, is super moeilijk om mee om te gaan. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me optimistisch of positief voelde. Vandaag is wreed. We zijn 2024 begonnen in de overtuiging dat we een betere auto hadden dan vorig jaar. Maar de resultaten zijn er nog niet naar…"

Lewis_Hamilton_F1_Mercedes_GP_Australia_2024
Lewis Hamilton

De Oostenrijker vervolgde: “Dan kijk je naar het resultaat van Australië in 2023. Leclerc heeft de race niet afgemaakt, Sainz werd vierde, McLaren was 17e, 18e of 19e en nu hebben ze 40 seconden voorsprong op ons. Aan de ene kant zou ik mezelf graag voor m’n kop slaan. Aan de andere kant besef ik dat als je de dingen goed doet, dingen snel kunnen veranderen en je erin kunt blijven geloven." Die laatste uitspraak refereert aan Lewis Hamilton die beweerde dat ondanks de vreselijke start van het kampioenschap, de W15 als een auto moet orden beoordeeld met een enorm potentieel, maar met een nog maar ultrakorte operationele periode. Kortom, Mercedes zal goed moeten zijn in het ontsluiten van dit door Hamilton genoemde potentieel. Zij zullen nu actie moeten ondernemen via updates, die fundamenteler dan ooit zullen blijken te zijn. Ligt het succes om de hoek voor Mercedes? Of blijft het tobben?

George_Russell_F1_Mercedes_GP_Australia
George Russell



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS