Formule 1

Otmar Szafnauer sneert terug op Alpine-claim met twijfels over F1-capaciteiten Renault

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2024 15:03

Otmar Szafnauer heeft de bewering van Bruno Famin dat de huidige benarde situatie van Alpine te wijten is aan het managementteam onder zijn leiding ontkracht. De Roemeens-Amerikaan werd kort voor de zomerstop van 2023 uit zijn functie ontheven. Sindsdien krijgt Famin de schuld van de huidige problemen van het team.

Otmar Szafnauer F1

Eerder deze maand beweerde Famin dat 'de auto die we nu hebben het resultaat is van vorig management’. "We hebben beperkte CFD-tijd (computational fluid dynamics) en windtunnel-tijd”, zei Sznafnauer daarop. "Je kunt niet drie windtunnels laten draaien, je kunt niet eens één windtunnel volledig benutten. Daarom werkt bijna iedereen tot de zomervakantie aan de huidige auto. Sommige upgrades komen pas in Singapore op de auto. Als je ze sneller kunt produceren, zitten ze ook sneller op de auto.”

“De updates voor Singapore werden bedacht in juni, juli, vlak voor de zomerpauze. Daarna schakelt iedereen over op de auto van volgend jaar en als het de auto van volgend jaar is, leer je dingen over de auto van dit jaar. Misschien verander je de kuip, misschien verander je de geometrie. Als je iets verandert, dan doe je dat vooral voor de aerodynamica. Dus nu begin je verschillende experimenten te doen die niet noodzakelijk van toepassing zijn op de auto van dit jaar.”

"Hetzelfde gebeurde bij Renault. Alan Permane en ik vertrokken in juli en nadat we vertrokken waren, begonnen ze aan de auto van het volgende jaar. Leken kunnen concluderen: ‘hé, al deze problemen zijn veroorzaakt door die jongens'. Ik denk het niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS