Formule 1

Een nieuwe zorg voor Max Verstappen? Heeft Ferrari het gat met Red Bull gedicht?

Uitgegeven door Peter Vader • 28 maart 2024 18:01

Red Bull leek weer te domineren maar daar kwam in Australië een abrupt einde aan. Een vijfde plaats voor Sergio Perez was niet om over naar huis te schrijven. Maar Max Verstappen deed in Melbourne helemaal van zich spreken door al in de derde ronde zijn bolide in vlammend vaart aan de kant te zetten. Over-en-uit! In Milton Keynes zullen ze zich nog wel even de nodige zorgen maken over deze uitvalbeurt. Maar voor Ferrari opende het de weg naar een spraakmakende overwinning. Net zo dominant als Red Bull was in de eerste twee GP’s van het 2024-seizoen. "Ik concentreer me niet op de prestaties van Red Bull, maar op die van ons", legde Ferrari-teambaas Frederic Vasseur uit, toen hem werd gevraagd naar de misstap van zijn Anglo-Oostenrijkse collega's. “We hebben een enorme sprong gemaakt in consistentie met de verschillende afstellingen en tussen de verschillende stints. De auto is voor de coureurs veel gemakkelijker om mee te rijden, te lezen en te ontwikkelen. Dit is de grootste stap voorwaarts die we sinds vorig jaar hebben gemaakt. Ik zou niet willen spreken van een auto die gemakkelijk te besturen is, maar eerder van een auto waarmee je eerder een goed compromis kunt bereiken met de afstelling voor het weekend."

Max_Verstappen_en_Charles_LeclercMax Verstappen in gesprek met Charles Leclerc over de kwaliteitssprong die Ferrari in 2024 heeft gemaakt?

De SF-24 heeft dus een belangrijke kwaliteitssprong gemaakt ten opzichte van de SF-23. Feitelijk vergemakkelijkt hij de voorbereiding en het ontwikkelingswerk in de simulator. “Vorig jaar was het grootste probleem dat de auto erg moeilijk te besturen was. Er werden fouten gemaakt, de banden raakten regelmatig beschadigd en dit alles zorgde voor een vicieuze cirkel”, verklaarde Vasseur na afloop van de overwinning. De huidige SF-24 maakt ook de taak van Leclerc en Sainz eenvoudiger, zowel qua rijgemak als qua bandenbeheer. “Nu is het makkelijker voor de coureurs om te begrijpen wat de limiet van de auto is en daar net onder te blijven. Ook het beheer van de banden is eenvoudiger. De coureurs hebben nu meer controle, terwijl ze een jaar geleden in de overlevingsmodus stonden en de banden sneller versleten waren." Het bewijs van Ferrari’s vooruitgang werd in Melbourne geleverd met hun dubbele overwinning, moet Red Bull zich nu eindelijk zorgen gaan maken?

Red_Bull_voor_Ferrari_Max_VerstappenBlijft de Red Bull RB20 voor de Ferrari SF-24?





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS