Formule 1

'Toto Wolff aast alleen op Max Verstappen om Red Bull dwars te zitten'

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2024 18:00

Toto Wolff vertelde enkele weken geleden openlijk dat hij de komst van Max Verstappen wel ziet zitten. De Oostenrijkse teambaas zinspeelde de een mogelijke komst van Verstappen naar het team van Mercedes. Toch gelooft wereldkampioen Jacques Villeneuve niet in de bedoelingen van Wolff en zegt hij dit vooral om Red Bull Racing dwars te zitten.

Toto Wolff Christian Horner Max Verstappen

“Ik kan me niet voorstellen dat Toto Wolff Max wil hebben bij zijn team”, begint de Canadese wereldkampioen van 1997 in gesprek met OLBG. “De enige manier waarop hij het idee zou koesteren, zou zijn door Red Bull te irriteren. Ik zie hem niet bij Mercedes omdat ze het kampioenschap verloren van Red Bull en Max in 2021.”

Volgens Villeneuve zit heel nog steeds veel wrok bij Wolff en geniet de Oostenrijker ervan al hij zijn tegenstander bij Red Bull dwars kan zitten: “Hij zegt dit echt niet omdat hij Max echt wil hebben. Het zou meer te maken hebben met de wens om bij Red Bull in de buurt te komen. Er zijn veel persoonlijke vetes gaande, zowel binnen als buiten Red Bull. Het geheel is een puinhoop.”

Daarnaast stelt Villeneuve dat Verstappen wel zou kunnen winnen in een andere bolide: “Ik ben er zeker van dat Max gelooft dat hij kan winnen bij Mercedes en ook bij Ferrari, dat hij het verschil zou maken. Als coureur moet je ook zo denken, anders kom je er niet. En misschien kan hij wel een groot verschil maken. Maar dat zullen we pas weten als hij die stap zet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS